February 17, 2025

Hayden Davis, scandalul Libra si Don’t cry for me Argentina!

The Technician

Confesiunile lui Hayden Davis

Davis a mărturisit public o serie de activități dubioase legate de Libra, tokenul lansat pe blockchain-ul Solana.

Lista păcatelor lui Davis: The Ultimate Scam Edition

Insider Trading ca la carte – Băiatul nostru și prietenii lui deștepți au cumpărat și vândut Libra pe baza unor informații secrete, în timp ce investitorii de rând stăteau pe bară, habar neavând de unde ști ce urmează.

Manipularea pieței – A avut acces intern la lichiditate și s-a jucat cu prețul Libra ca și cum ar fi fost pe simulator. Spoiler alert: s-a terminat prost.

100 de milioane? Ce facem cu ei? – A gestionat (a se citi „sifonat”) o sumă imensă de bani fără niciun plan clar. Îi reinvestim? Îi donăm? Îi pierdem la păcănele? Nimeni nu știe, dar clar nu s-au dus unde trebuia.

Secrete, minciuni și “Don’t cry for me Argentina!” – A ținut sub tăcere legătura dintre Libra și Argentina, lăsând investitorii să creadă ce voiau. Asta până când și-au dat seama că au investit într-un balon de săpun.

„Las’ că ne îmbogățim noi!” – A spus-o cu subiect și predicat: memecoins sunt doar pentru a umple buzunarele insiderilor pe seama investitorilor de retail. Frumos, nu

Complot și prietenii sus-puși – A colaborat cu influenceri, echipe tehnice și chiar personaje politice pentru a face ca Libra să pară legitim. Spoiler: n-a fost.

Ilegalități pe bandă rulantă – Dacă tokenul Libra va fi considerat un titlu de valoare, Davis se poate aștepta la niște acuzații serioase. 

Plus că a folosit walleturi anonime, ceea ce înseamnă că ar putea da și de probleme cu spălarea de bani.

Consecința? – Un bilet VIP către 20-30 de ani după gratii.

LIBRA, președintele Milei și haosul argentinian

La început, tokenul $LIBRA era prezentat ca o mână de ajutor pentru afacerile mici din Argentina. Președintele Javier Milei chiar l-a promovat, iar toată lumea s-a entuziasmat. Rezultatul? O capitalizare de piață de peste 4 miliarde de dolari și insideri care au scos profituri de peste 100 de milioane.

Dar, surpriză! “Echipa” LIBRA n-avea niciun plan real. Site-ul proiectului a fost pus pe picioare cu doar câteva ore înainte de lansare (semn că băieții lucrau “profesionist”), iar în doar 3 ore, 87 de milioane de dolari au fost retrași. Până să înțeleagă lumea ce se întâmplă, valoarea tokenului s-a prăbușit – fix ca într-o schemă de tip pump-and-dump.

Vedeta nefericită a scandalului: Dave Portnoy

Da, și Portnoy a fost prins în toată nebunia asta. A primit inițial 6 milioane de tokeni LIBRA ca să promoveze proiectul. Când Davis i-a spus să nu spună că a fost plătit, Portnoy s-a prins că ceva nu e ok și i-a returnat. Apoi… a cumpărat Libra cu banii lui. S-a prins degeaba deci. - A pierdut o sumă serioasă. Deci, lecția zilei: dacă un proiect pare dubios, probabil chiar e.

Când scandalul a bubuit, Davis a zis că e mână în mână cu Milei și că făcea parte din echipa sa de consultanță pe cripto. Milei? A negat totul rapid, spunând că doar a susținut inițiativele private care păreau de bună-credință.

Sursa: https://econotimes.com/

Milei și furtuna politică

Acum, președintele Argentinei se confruntă cu un val de critici și chiar amenințări cu demiterea. Totuși, având în vedere că popularitatea lui e încă mare și economia pare să-și mai revină, s-ar putea să scape basma curată.

Dar scandalul ridică niște întrebări serioase: Cât de bine își alege Milei proiectele pe care le susține? A fost doar naiv sau a avut și el un interes ascuns?

Contactează-ne!

Lasă-ne un mesaj și te contactăm cât de curând.
esdt_x_symbol_whiteCrypto Webflow Template - Ljubljana - Designed by Azwedo.com and Wedoflow.com
tg
twitter-x-logo
youtube
Update cookies preferences